Újabb LED-es elemlámpák
(kollégák mindig kérnek valamit, én meg hozok a piacról ami akad)

Ezekről a lámpákról lesz szó. A balra látható sátorlámpát már korábban bemutattam. Az asztali lámpák pedig majdnem egyformák, csak egyiknek így, a másiknak meg úgy áll a feje.
Ez egy pici kerek lámpa. Olyan hat centi átmérőjű ha lehet. Háromszáz forint az ára. Ennyit mondjuk mindenképpen megért.
Három vékony ceruzaelem hajtja. A hátoldalán öntapadós rész van, ennélfogva lehet felragasztani a lámpát. Bekapcsolni a LED-ek előtti plexi megnyomásával lehet. Nagyszerűen beválik mondjuk egy gardrób szekrénybe, vagy lépcső alatti lyukba, esetleg egy sötét polc alá, ágyneműtartóba, szerszámosládába, etc. etc.
A felragasztott hátlapra rá lehet tekerni a lámpát, meg ugye le is lehet róla tekerni, s így lehet benne elemet cserélni. Persze erőltetni nem szabad, mint az a képen látható, mert akkor gyorsan elhagyja magát a műanyag.
Meglepően jól világít a három LED. Én speciel hangulatfénynek használom a fürdőszobában, ha mondjuk éjjel úszni támad kedvem egy órácskát.
Ez egy 1 LED-es lámpa. Háromszáz forint az ára. Ennyit ez is mindenképp megér. A kollégáim annyira szeretik, hogy nem tudok belőle eleget hozni.
Ennyi darabra bontható. Persze ez nem igaz, de most nem szedem széjjelebb. Ha nem világít, akkor általában valami kontakthibája van. Néha "érdekes" megoldások vannak ezekben a lámpákban. Például "ezt komolyan gondolták" kategóriájú érintkező és kapcsoló kontaktusok.
Ez már egy asztali lámpa. Jó ez a szürke háttér. Köszönet Bakos Pistinek a DVD tetejéért! Mondjuk nem ártana megtanulnom rajta rendesen fényképezni. Na jó, úgy egyáltalán meg kellene tanulnom fényképezni.
Ez van a flexibilis cső végén. Jól világít. Éjszaka pont elég a fénye, hogy ne legyen sötétben az asztal, megtaláljuk a billentyűket, és persze a sörös dobozt se lökjük fel.
Ezen a krumpli talpon áll. Szerintem kell bele önteni valamit nehezéknek. A gipsz mondjuk éppen megfelelőnek látszik. Szóval ez sajnos könnyen felborul. Lehetett volna a talp szélesebb és laposabb is.
Van benne némi nehezék, de csak a három ceruza elem formájában, ami mondjuk édeskevés a stabil álláshoz. Ha kiönteném ólommal az elemek helyét, akkor persze mindjárt stabilabban állna. Áramot meg lehetne neki adni például egy USB kábelről. Vagy akár a billentyűzetre is rá lehetne applikálni, és akkor a talp sem kell. Ráadásul stabilan oda világítana, mint ahol szükség van a fényére.
Immáron darabokban. Nincs benne semmi érdekes, mint az már az elemlámpák esetében megszokott.
Ez itt a kapcsoló. Szétszedve nem valami bizalomgerjesztő. Van még hová fejlődni ezen a téren a kínai iparnak. Mert ugye attól, hogy valami a bóvli kategóriába tartozik, na attól még nem kell két nap múlva szétesnie!
Steklámpa. Íme egy  szép oldalfotó, hogy elváljon a környezettől. A fejét lehet forgatni lefelé és felfelé irányba is. Közben kattog, vagyis racsnis.
Éjszakai kerékcserénél áldás egy ilyen lámpa! Legény a talpán, valamint a kihajtható kampójánál fogva fel is lehet akasztani.
Itt kell bekapcsolni. Ez a lámpa 1.600, a három sor LED-es pedig 1.700 forintba került. A három sor LED-es lámpa kapcsolója kikapcs, egy sor, három sor funkciójú. Ez a lámpa tápegységről is üzemel, csak akkor ugye elveszítjük a szabad mozgás lehetőségét.
Teleptartó fedél nélkül. Ez a lámpa világítani fog egy darabig, az már biztos! Köszönhető mindez a három góliát elemnek. (vagy akár akkumulátornak) Mondjuk igencsak érdekesen állnak a teleptartó rugói. Gyakorlatilag éppen fordítva lettek beszerelve, mint ahogy a világ összes többi részén szokás. Ezek a kínaiak vagy tudnak valamit, vagy már megint elnézte valaki a tervrajzot. Négy kis szöszös gumilába is van a lámpának, bár ez terepen egy meglehetősen lényegtelen tulajdonság.
Szép ez a két sor LED a csili-vili foncsorban. A design tényleg rendben van. Jó a fogása a gumimarkolatnak. Még a lámpa alsó buci része is le van gumírozva, bár ennek nem találtam különösebb értelmét. Valamint nem utolsó sorban komolyan jól világít, beszórja fényével az egész asztalt.

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.