USB modem
(mert "ötvenivel" nem volt szívem otthagyni)

No nem mintha nem volna itthon ADSL, szóval minek nekem egy hagyományos USB-s modem? Ez nem jó vezérlő elv, hiszen ezen az alapon a fél lakást kiszórhatnám! Hogy örülne neki az asszony...
Íme a szokásos csatlakozók. Vonal be ki, meg a felület ami jelen esetben USB. Jópofák ezek az USB-s dolgok, hiszen az ember csak bedugja és már működik is. Már persze csak akkor van így, ha felismeri az eszközt a rendszer.
Büszke címke hirdeti a kék doboz tartalmát. A felirat alapján ripsz-ropsz megtaláltam a drivert. Üröm az örömben, hogy nem működik a modem. Tárcsázni ugyan tud, de a központ modemhangjára már nem válaszol. Mi lesz most? Elkótyavetyéltem ötven forintot!
Ez a címke van felül. Varázslatos feliratok a LED-eken, de ez mindig is így volt. Egy jobb modemen akár tíz LED is villogott elámítva a gyanútlan felhasználót.
Csavar.
Értitek?
Csavar tartja össze!
Hogy milyen apróságoknak tudok örülni manapság...
Ez az egy szem panel van belül. Mondjuk szinte semmit sem mond a látvány. Manapság mindenben egy (esetleg több) szép zöld színű panel van. A panelen elszórt IC-k körben sok-sok lábbal.
USB csatlakozó. Még kábelt is kaptam hozzá! Még jó hogy! Ötven forintért azért már illik kapnom valamit!
A bemeneti és kimeneti telefon vonalcsatlakozó alulról. Szépen látszik a párhuzamosítás. Régen, mikor az elektronok még gyalog jártak, itt volt egy relé. Ha a modem használta a vonalat, akkor lekapcsolta a vonalról a készülékeket. De itt nincs relé, mert a relében réz van, a réz az meg drága.
Pirosan világítanak a LED-ek. Bevallom őszintén, hogy csalódtam. Gondoltam kék doboz, kék LED...
Ezt a modemet nem is lehet szétszedni rendesen, ugyanis mindössze ebből a három darabból van összerakva. Ezek gonosz módon elrontják az én kedvenc játékomat...
Két csavar...
Csak ennyi újrahasznosítható található egy mai eszközben...

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.