Keverőpult
(ez sem maradhat ki)

Nézzünk valamit erről a polcról, hogy fogyjon innen is a lom. No persze nem fogy. Ha valami különös véletlen kapcsán mégis fogyni látszik a szétszedésre váró kincseim sora, akkor már mindjárt másnapra újabb kincsek kerülnek a polcra.
Ezt az apró keverőpultot választottam mai alanynak. Nem egy agyonbonyolított szerkezet. Mindössze négy bemenete van, négy hangerőszabályozó gombbal, plusz egy mester (master) hangerő. A négy gombbal egymásra hatás nélkül egyenként tudjuk szabályozni az összekeverendő jelforrások szintjét.
A mester gombbal pedig az összegzett jelszintet tudjuk beállítani. Se hangszín, se gain, se sztereó! A kivezérlésjelző is a minimál koncepció jegyében született, mindössze egyetlen darab LED-ből áll. Mindössze annyit tud, hogy felvillan ha elértük a nulla decibeles szintet. Ez éppen annyira elég, hogy ne legyen túlvezérlés.
Olyan üres, hogy az embernek szinte kedve támad kitölteni az előlapot. Illetve nem is szinte, hanem igen, csak ugye a kivitelezés, na az már nem.
A csatlakozásokat sem bonyolították túl. Négy be, egy ki, mind 6,3-as jack aljzat.
Külső tápegységről üzemel.
Vagy belső 9 voltos elemről. Mivel a fogyasztása szinte nulla, ezért sokáig fog működni elemről is.
Kitekertem a csavarokat, hiszen mindig ezt szoktam tenni.
Nincs épp túldimenzionálva a teleptartó, hiszen egyszerűen csak kartonpapírból van megformázva. Egy kicsit el is van szakadva.
Két panel van benne. Az egyiken az elektronika van, míg a másik a csatlakozókat hordozza.
A két panel között kábelkorbács van. A bombaszakértők összezavarásának érdekében minden vezeték piros!
Ezeket mind le kellene szednem, hogy kijöjjenek a panelek a dobozból. Na persze rajtam nem fog múlni...
Szép dolog, hogy panelba vannak ültetve a csatlakozók, hiszen akár össze is lehetett volna őket drótozni.
A panel erről az oldaláról többet mutat, mint mondjuk a másikról. Olyan egyszerű, hogy ilyet még én is tudnék csinálni. Csináltam is, csak ugye hol van az már... Apukám gyártotta műanyag doboz, tévéből bontott potméterek, Ge tranyók, hátul tuchelek...
Vakon tátong az öt lyuk. Ez így olyan szomorúan néz ki, hogy inkább gyorsan össze is rakom. No meg úgyis megvan már az új gazdája.

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.