Burger KING sajtburger
(beugrottam a reklámnak)

Két sajtburger 400 forintért. Na ez jó vételnek néz ki, a sajtburger
ugyanis tulajdonképpen egy kiadósabb fajta szendvics.

 

 

   Ez kifejezetten gusztusos. Már persze csak akinek bejön ez a húsos, fekvő punci formájú étel. A képen amúgy egy szépen felépített, mindenféle földi jóval feltöltött sajtburger látszik. Hatalmas szelet hús lóg ki a zsemlyéből. A hús méretét onnan lehet tudni, hogy a lapkasajt szabvány méret (ha csak nem csalnak vele), és a hús annál sokkal nagyobb. Két vastag szelet uborka is látszik ebből a nézetből. A sárga zaft gondolom a mustár lesz, a piros pedig a kecsöp.

 

 

Amekkora pofám manapság van, vettem belőle négyet.
Mire észbe kaptam, az egyiket már be is faltam,
ezért vannak a képen már csak hárman.

 

 

Az embernek - a plakáton látott étel alapján - fel vannak izgatva a gyomornedvei.
A boltban viszont már nem látni sajtburgert pőrén, csakis így becsomagolva.

 

 

   Őőő... Izé... Itt kérem valami tévedés van! Lehet, hogy nem tetszett a pofám a kiscsajnak, mire fel egy üres zsemlyét kaptam? De nem szabad ilyet feltételezni... Ez igenis egy sajtburger, csak jóval nagyobb a zsömlye, ami eltakarja a tartalmat. Vagyis én vagyok a hülye, mert egyszerűen csak rossz szögből vakuzom a burgert.

 

 

Na! Akkor most ki a hülye?
Persze megint én, mert ugye bedőltem a reklámnak.

 

 

Ha már egyszer a jelen oldal címe www.szetszedtem.hu akkor belenézünk.

 

 

   A hús látványosan kisebb, mint az azt befogadó zsemlye. Valamint a kecsöp és a mustár mennyiségétől egyértelműen nem fog megugrani a gyomorsavtermelésem. A savam az ugyanis simán a látványtól fog felmenni! És nincs egyedül, mert követi a vérnyomásom is!

 

 

Az előbbi képen is volt egy szelet uborka, meg ezen is van, tehát kijelenthetjük,
hogy legalább az uborkaszeletek számában nem hazudott a reklám.

 

 

   Megkóstoltam, illetve azt követően persze meg is ettem. Még két szelet uborka kellene bele, hogy minden falatba jusson, és kb. kétszer annyi mustár és kecsöp, mint amennyi gyárilag van benne, hogy mindenütt legyen valami íze. Amúgy a hús mennyiségét - bár láthatóan kevesebb mint a reklámban - megfelelőnek találtam.

 

 

   Az addig rendben, hogy ez kétszázért nem egy rossz szendvics, csak ugye ott az az érzés, hogy már megint átbasztak! Be kéne menni a boltba, kibontani a kapott sajtburgert, majd még ott helyben szóvá tenni, hogy márpedig én olyat kérek, mint ami a plakáton szerepel.
  
Ez a burger ez king, vagyis király. Vajon milyen lehet egy nem király burger? Fogyivédőőőők! Hol a picsába vagytok ilyekor? Lacikonyháztok mi? Gyűritek befele a hurkát kolbászt friss kenyeret az arcotokba...

 

 

   Miközben álltam a pirosnál, éreztem, hogy valami furcsa. Itt valami nagyon nem stimmel! Nem jöttem rá mi az. Nincs a képen semmi különös, de valami akkor sem klappol. Előkaptam a gépet. Jól jön ilyenkor a megörökítés modernkori zsebben hordott lehetősége. Majd otthon kielemzem a látványt, mikor nagyon ráérek.

 

 

   Megvan! Hát már nem megint a Burger King? De! Ez nem olyan egyszerű eset, mint a bepalizós sajtburger, jelen esetben ugyanis arról van szó, hogy a Hungária és a Thököly út sarkánál nincs is Burger King! Ráadásul soha nem is volt! És nem csak, hogy nem volt, de nem is lesz! Hacsak a házakat le nem bontják... Persze van a közelben egy Burger King, csak nem a megadott címen, hanem a Semsey Andor utcában, a Hungária és a Gizella között.

 

 

A piros négyzet a megadott cím, a cseppecske pedig a valóságos.
Ha valaki mindezek ellenére odatalál, akkor meg is érdemel egy ingyen sajtburgert!


Utózönge

Véletlenül rátaláltam a Burger King weblapjára. Lehet nekik mailt küldeni.
Gondoltam miért ne? Küldtem is egy levelet, ami itt áll alább:

 

Kedves Burgerking!

Az önök által árusított sajtburgernek köze nincs ahhoz, amit reklámoznak.
Maguk egyszerűen becsaptak engem!
Ha nem így gondolják, akkor kérem árulják el, hogy mégis melyik Budapesti üzletükben kapható a plakátokon szereplő sajtburger.

Válaszukra várva

   Gömör Géza

 

Néhány nap múlva megérkezett a válasz.

 

Tisztelt Gömör Géza!

   Nagyon hálásak vagyunk, hogy észrevételét megosztotta velünk, és sajnálattal olvastuk tapasztalatát. Vezetőségünk elsősorban azon fáradozik, hogy az ehhez hasonló eseteket megelőzzük, hiszen számunkra vendégeink elégedettsége a legfontosabb!
   Észrevételét továbbítottuk az érintett étterem területi vezetője felé.
Biztosíthatom, hogy nem célunk vendégeink megkárosítása. Engedje meg, hogy elnézését kérjük a történtekért, és hálásak vagyunk, hogy panaszát közvetítette felénk, segítve ezzel a munkánkat.
 
Tisztelettel:

   Burger King ügyfélszolgálat

 

   Nekem ebben a levélben - már első olvasatra is - az volt a furcsa, hogy nem is írtam meg nekik, hogy melyik éttermükben vettem a kifogásolt sajtburgert. Vagyis honnan tudják ezek után, hogy kinek kell szólni? Persze igaz ami igaz, ismerik ők a tényeket, hiszen minden étterműkben pontosan ugyanúgy néz ki a sajtburger...

Utóirat:
Aki úgy érzi, hogy fel van iratkozva a hírlevélre, de nem kapja, az nézze meg a
Gmail (esetleg Freemail) fiókját webfelület alól. Ott leszek a spam mappában.